Diensten van de Websheriff

UX / UI Optimalisatie

Er hangt een aura van mysterie rond termen als ‘User Experience’ en ‘User Interface optimization’, maar eigenlijk valt hier enorm op te scoren als een aantal best practices worden gevolgd. Denk aan consequente tussenruimtes, color theory en andere designregels. De Websheriff legt het graag even uit.

Alle diensten Direct contact
Gebruiksvriendelijkheid

UX en UI als pijlers voor design

In een ideale wereld worden UX en UI optimalisatie al in de ontwerpfase van een website opgepakt. Een ontwerper die zich bekommerd om welke kleuren tot welk gedrag leiden (rood is vaak negatief en blauw straalt vertrouwen uit) en welke elementen op een pagina het oog trekken van de bezoeker is lekker bezig. Alle ontwerpen die ik maak worden dan ook opgezet met gebruiksvriendelijkheid als prioriteit.

Soms staat een website echter al een tijdje live als blijkt dat de conversie niet volledig naar wens is. In veel gevallen kan de gebruiksvriendelijkheid worden bijgeschaafd of is een bepaalde cruciale interactie net niet duidelijk genoeg voor het publiek. De Websheriff optimaliseert in die gevallen graag de website om jouw conversie door het dak te laten gaan. UX / UI optimalisatie gaat vaak hand in hand met SEO optimalisatie, waarover hier meer.

Ik wil meer conversie
websheriff

Interesse in een samenwerking met de Websheriff?

Heb je genoeg gehoord en wil je graag de mogelijkheden omtrent jouw project bespreken? Neem vooral eens contact op en ontvang een vrijblijvende offerte!

Contact