Diensten van de Websheriff

Zoekmachine optimalisatie en SEO

Hoe word ik goed gevonden op Google? Dat moet haast wel een van de meeste gegoogelde termen ooit zijn. SEO (zoekmachine optimalisatie) is het antwoord. De Websheriff is een kenner op het gebied van search engine optimization en vertelt je er graag alles over.

Alle diensten Direct contact
Optimale vindbaarheid op Google

Verwarrend of eigenlijk heel duidelijk?

Het aanbieden van een website aan Google op manier waardoor de zoekmachine snapt wat er op jouw website staat heet search engine optimization. Jouw website gaat vervolgens door een algoritme van Google dat een Page Rank aan jouw site hangt (vernoemd naar Larry Page). Die ranking bepaalt hoe hoog jouw website scoort bij bepaalde zoektermen. Hoe die Page Rank tot stand komt is de afgelopen jaren geregeld veranderd en Google geeft nog steeds niet alles prijs. In de jonge jaren van het internet werden zoekresultaten alfabetisch geordend. Dit verklaart bedrijfsnamen als Amazon en Alphabet. Natuurlijk is het tegenwoordig een stuk complexer. Er zijn stappen die genomen kunnen worden op het gebied van content en ontwerp, maar ook in de code kan optimalisatie worden uitgevoerd.

Sommige stappen kun je zelf, en voor sommige heb je misschien een developer nodig. Gelukkig is de Websheriff zowel een SEO kenner als een developer en kan hij je gedurende het hele traject ondersteunen. Wil jij omhoog in Google en meer bezoekers op je website? Neem dan direct contact op.

Ik wil beter gevonden worden!
websheriff

Vindbaarheid verbeteren

Als je online opzoekt hoe je jouw vindbaarheid op Google kunt verbeteren vliegen termen als ‘focus keyphrase’, ’tagcloud’, ‘meta tags’, ‘sitemap’, ‘analytics’ en ‘Google Search Console’ je al snel om de oren. Je zelf een weg banen door die termen en best practices is mogelijk, maar zeer tijdrovend en veelal frustrerend. Daarom kun je het beter overlaten aan een ervaren analist als de Websheriff, die graag helpt bij het verbeteren van jouw vindbaarheid en je uitlegt hoe hij dat doet.

Beter scoren op Google
websheriff